نمای جی اف آر سی GFRC چیست؟

نمای جی اف آر سی - بهساز نما

آشنایی با نمای جی اف آر سی GFRC

نمای جی اف آر سی یکی از محبوب‌ترین نماهای امروزی است که هرچه از زیبایی و دوام آن بگوییم، حق مطلب را ادا نکرده‌ایم. در این که نمای ساختمان نخستین مولفه‌ای است که توجه شما را به سوی ساختمان جلب می‌کند، هیچ شکی نیست. هرچه نما زیباتر باشد، شور و اشتیاق رهگذران برای تماشای آن بیشتر است. حال شهری را تصور کنید که پر شده است از ساختمان‌های کوتاه و بلندی که نماهایی مدرن و چشم‌نواز دارند. نماهایی که دست در دست هم ظاهر شهر را می‌سازند. بی شک چنین صحنه‌ای بسیار تحسین برانگیز است!

نمای جی اف آر سی از آن دسته نماهایی است که بر زیبایی ظاهری ساختمان‌های سنتی افزوده و آراستگی را برای ساختمان‌های مدرن به ارمغان می‌آورد. شاید با خودتان بگویید GFRC مخفف چیست؟

جالب و در عین حال لازم است بدانید که اختصار GFRC را از عبارت Glass Fiber Reinforced Concrete به معنای بتن مسلح شده با الیاف شیشه برگرفته‌اند. جی اف آر سی شباهت بسیار زیادی به فایبرگلاس خرد شده دارد که در ساخت بدنه قایق و اشکال پیچیده سه بعدی مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته ناگفته نماند که به مراتب ضعیف‌تر از آن است!

در اجرای این نمای مدرن و پرطرفدار که بیش از نیم قرن است در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد، از تایل جی اف آر سی استفاده می‌کنند. در کارخانه جی اف آر سی این کامپوزیت کاربردی را از ترکیب سیمان سفید، آب، سنگدانه‌های بسیار ریز، پلیمر آکریلیک، الیاف شیشه و مواد افزودنی می‌سازند.

مشخصات فنی GFRC

استفاده از الیاف شیشه و مواد افزودنی در جی اف آر سی موجبات بهبود خواص فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی بتن را فراهم ساخته است. اگر این مواد به درستی با یکدیگر ترکیب شوند، کامپوزیتی با تناسب و یکپارچگی کامل ایجاد می‌گردد. با وجود این کامپوزیت بی‌نظیر می‌توان بتن را در سطوح ناهموار و منحنی شکل مورد استفاده قرار داد. این موضوع دست طراحان را برای پیاده سازی بدون محدودیت طرح‌هایشان باز گذاشته و بر محبوبیت جی اف آر سی افزوده است!

جی اف آر سی یک ماده مهندسی منحصر به فرد می‌باشد که خواص آن با در نظر گرفتن ترکیب مواد سازنده‌اش متفاوت است. همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، در GFRC به منظور تقویت بتن به جای فولاد از الیاف شیشه استفاده می‌کنند. مقاومت کششی الیاف شیشه به کار گرفته شده در این کامپوزیت‌ها در مقایسه با فولاد بیشتر است. همان‎طور که در جریان هستید، الیاف مذکور بر خلاف فولاد دچار زنگ زدگی نمی‌شوند. بنابراین نیازی به چاره اندیشی برای محافظت از پوشش بتن در برابر زنگ زدگی نیست! همچنین می‌توانید با خیال راحت این نما را برای استفاده در محیط‌های شور و دریایی برگزینید و از ظاهر بی نظیر آن بهره مند شوید!

وزن ناچیز یکی دیگر از مهم‌ترین ویژگی‌های جی اف آر سی است. این کامپوزیت از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. از همین رو امکان ساخت قطعات با ضخامت بسیار کم در حد 30.12 میلی‌متر با استفاده از آن میسر می‌باشد. این موضوع موجب کاهش چشمگیر وزن اجزای GFRC نسبت به اجزای بتنی پیش ساخته سنتی می شود. پایین بودن وزن این مولفه‌ها اجرای نمای جی اف آر سی بر روی سطوح ساختمان را به کاری ساده، سریع و بی دردسر تبدیل نموده است.

مقاومت در برابر کشش و خمش، مقاومت در برابر رطوبت، ضد احتراق بودن و آزادی عمل طراحان در ایجاد طرح‌های جدید با رنگ‌ها و بافت‌های مختلف از دیگر مشخصات فنی این کامپوزیت پرکاربرد به شمار می آیند.

نمای GFRC - بهساز نما
نمای GFRC

GFRC مواد تشکیل دهنده بتن

  • سیمان(سیمان پرتلند و یا سیمان سفید)

در تولید جی اف آر سی می توان از سیمان پرتلند متعارف(OPC) ، سیمان پرتلند زودگیر(RHPC) ، سیمان سولفوآلومینات کلسیم(CSA) و سیمان سفید استفاده کرد.

  • سنگدانه سیلیس

توصیه شده است که از سنگ دانه ها با خلوص مشخص از سیلیس استفاده شود. برای تولید به روش اسپری حداکثر از قطر 1.2 میلی متر  و در روش پریمیکس حداکثر تا قطر 2.4 میلی متر مجاز به استفاده می باشد

  • الیاف شیشه با روکش زیرکونیوم

این الیاف مناسب برای استفاده در محیط هایی می باشد که در معرض حمله شدید  قلیایی  می باشد و دارای دوام بالایی در بتن می باشد.

  • پلیمرها
  • فوق روان کننده ها(نسل چهارم :بر پایه پلی کربوکسیلات)
  • رنگدانه ها
  • پوشش و لایه های محافظ : نانو ، پلی اورتان
نمای GFRC
نمای GFRC

قیمت نمای جی اف آرسی GFRC

مهمترین عامل در تعیین قیمت نمای جی اف آر سی طرح نما یا در اصطلاح 3D نما می باشد که بر اساس این طرح و با توجه به تعداد قالبی که برای کل طرح نیاز است ، و همچنین پیچیدگی و یا سادگی طرح ، قیمت نمای جی اف آر سی تعیین می شود .

کاربردهای جی اف ار سی

کاربردهای جی اف آر سی بسیار فراتر از چیزی است که تصورش را می کنید. از جمله مهم ترین کاربردهای پنل جی اف آر سی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساخت ستون
  • ساخت گنبد
  • ساخت سقف ها و دیوارهای تزئینی
  • ساخت مجسمه ها
  • ساخت نرده ها
  • ساخت قطعات تزئینی برای دکوراسیون داخلی و خارجی
  • ساخت سازه های دریایی از قبیل اسکله ها و پل های شناور
  • ساخت کانال آب
  • ساخت مخازن ذخیره سازی

کاربرد گسترده این کامپوزیت بی رقیب بر محبوبیت جی اف آر سی در تهران و سایر شهرهای ایران (با هر موقعیت جغرافیایی و هر شرایط آب و هوایی) افزوده است. اگر به فکر یک نمای همه چیز تمام هستید، چه گزینه ای بهتر، مقاوم تر، با دوام تر و زیباتر از نمای جی اف آر سی؟!

از نحوه اجرای نمایGFRC می پرسید؟!

باید خدمتتان عارض شویم که بسیار ساده و بی دردسر است.

جویای قیمت نمای جی اف آر سی هستید؟! مطمئن باشید که در مقایسه با مزایای منحصر به فرد آن بسیار مقرون به صرفه و ایده ال است!

جی اف ار سی - بهسازنما
جی اف ار سی

توجه؛ GRC و GFRC هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند!

آیا تا به حال اختصار GRC به گوشتان خورده است؟ می دانید تفاوت GRC با GFRC چیست؟!

گفتنی است که GRC مخفف Glass Reinforced Concrete به معنای بتن مسلح شده با شیشه است و هیچ تفاوتی با GFRC ندارد!

کلام پایانی 

شرکت بهساز نما متخصص طراحی ، تولید و اجرای قطعات GFRC و تولید و اجرای نمای بتن اکسپوزبوده و جزء شرکتهای پیشتاز در این زمینه می باشد و به عنوان برترین شرکت طراح و مجری نماهای خشک با بهره گیری از کادری مجرب، ماهر و متعهد با نهایت افتخار و احترام در خدمت شما می باشد ، و همچنین برای دریافت اطلاعات فنی می‌توانید از سایت شرکت به نشانی https://behsaznama.ir  بازدید کرده و یا جهت گرفتن مشاوره با شماره‌های 09022142028-  09122142028 با ما در  تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *