نمای چوب ترموود

نمای چوب ترموود

طراحی و اجرای نمای چوب ترموود 

بیرون هر ساختمان نسبت به درون آن اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا افراد در ابتدا ظاهر آن را می‌بینند؛ به همین دلیل باید به نمای ساختمان نیز اهمیت داد. درگذشته اهمیت کمتری به‌ظاهر ساختمان داده می‌شد و بیشتر از آجر یا سیمان برای پوشش آنها استفاده می‌کردند. باگذشت زمان نما‌های زیباتری مورداستفاده قرار گرفت؛ اما چوب ترموود کمتر مورد استقبال افراد قرار داشت. تغییراتی که در نمای چوب ترمووود ایجاد شد، باعث افزایش مقاومت و استفاده از آن شده است.

فیلم آموزشی اجرای نمای چوب ترمووود توسط شرکت بهساز نما

نمای ترموود چگونه است؟

نوعی مصالح چوبی که از آنها برای زیباسازی ظاهر ساختمان استفاده می‌شود، نمای چوبی ترموود نام دارد. طی فرایندهای خاصی که روی ترموود انجام می‌شود، مقاومت آن را نسبت به چوب‌های معمولی بالاتر می‌برند. البته در حین انجام این فرایند، زیبایی و دوام آن نیز افزایش می‌یابد. در صورت تمایل از ترمووود می‌توان برای نمای چوب بیرون ساختمان، کف ساختمان، راه‌پله، آلاچیق، دیوار حیاط، سقف، در و… استفاده کرد.

درگذشته مقاومت این دست از نماها بسیار پایین بود به همین دلیل کمتر مورداستفاده قرار می‌گرفتند اما امروزه به خاطر انجام برخی فرایندهای ویژه روی آن، می‌توان بدون نگرانی از ترموود در نمای بیرونی ساختمان استفاده کرد و برای سال‌ها از زیبایی آن لذت برد.

نمای چوب ترموود

روش ساخت چوب ترموود

برای تهیه این نما از چوب درختان استفاده می‌شود. در ابتدا آن را برش می‌زنند تا به قطعه‌های کوچک‌تر تبدل شود. به دلیل اینکه درخت‌ها محل زندگی انواع موجودات ذره‌بینی است، نمی‌توان از آن برای پوشش ساختمان استفاده کرد. برای آماده شدن چوب، آن را در معرض دمای بالا یعنی حدود 185 الی 220 درجه سانتی‌گراد قرار می‌دهند تا موجود زنده‌ای در آن باقی نماند. با انجام این کار، رطوبت قطعات چوب نیز به‌طور کامل گرفته می‌شود.

پس‌ازاین مرحله، همچنان صمغ و سایر مواد همچنان در درخت وجود دارد. برای از بین ‌بردن آنها باید قطعات چوب را ابتدا سرد کرده سپس در معرض بخار قرار دهند. در آخرین مرحله برای افزایش مقاومت چوب، دمای آن را یک‌بار دیگر بالا می‌برند؛ دما در این مرحله از حالت قبل بسیار بیشتر است. سپس آن را سرد می‌کنند و بدین ترتیب نمای چوب ترموود آماده عرضه به بازار است.

نمای چوب ترموود

نحوه نصب چوب ترموود

اجرای نمای چوب ترمووود روی سطوح مختلفی مانند سیمان قابل انجام است؛ اما باید زیرسازی‌های موردنیاز برای آن انجام شود. برای فیکس کردن قطعه‌های چوب، باید از میخ یا پیچ استفاده کرد. در استفاده از میخ باید دقت کنید که میخ کاملا کوبیده شود و از سطح چوب بالاتر نباشد. البته دقت کنید که به‌هیچ‌وجه به‌صورت بی‌رویه با استفاده از چکش به سطح ترموود ضربه نزنید.

درصورتی‌که برای اتصال قطعات روی سطح موردنظر از پیچ استفاده می‌کنید، باید حتما جنس آن استیل ضدزنگ باشد. در نصب قطعات باید به تعداد میخ یا پیچ‌های مورداستفاده توجه کنید؛ این تعداد به ابعاد قطعه موردنظر بستگی دارد. به‌عنوان‌مثال برای نصب یک قطعه با عرض بیشتر از 12.5 سانتی‌متر باید حدود 22 قطعه پیچ یا میخ استفاده کرد.

ترموود در چند مدل موجود است؟

نمای چوب بیرون ساختمان ترموود را می‌توان بر اساس معیارهای مختلف دسته‌بندی کرد که در ادامه همه آنها را معرفی می‌کنیم.

انواع چوب مورد استفاده در ترموود

چوب‌های مورداستفاده برای ساخت ترموود در دودسته نرم و سخت قرار می‌گیرند که هریک برای موارد خاصی مورداستفاده قرار می‌گیرند. برای انتخاب بهترین گزینه باید با متخصص مشورت کنید.

  • چوب نرم که از انواع درخت با برگ سوزنی برای تولید آن استفاده می‌شود.
  • چوب سخت که برای تولید آن از درختانی با چوب سخت استفاده می‌شود.

انواع روش در تولید ترموود

دو روش ساخت متفاوت اس و دی برای تولید ترموود وجود دارد که هرکدام از آنها را معرفی می‌کنیم.

 برای تولید ترموود نوع اس، آن را در کوره‌ای با دمای 180 درجه سانتی‌گراد حرارت می‌دهند. با این کار رطوبت چوب‌ها را از بین برده و مقاومت آن را تا حد زیادی بالا می‌برند. این نوع ترموود بیشتر در نمای داخلی ساختمان مورداستفاده قرار می‌گیرد.

ترموودهای نوع دی نسبت به نوع اس مقاومت بیشتری دارند؛ زیرا برای آماده کرده آنها از کوره با دمای 220 درجه سانتی‌گراد استفاده می‌شود. به دلیل استقامت بالای این نوع چوب، از آن بیشتر در نمای خارجی ساختمان استفاده می‌شود.

نمای چوب ترموود

آشنایی با نکات اجرای نمای چوب ترموود

اجرای نمای چوب ترمووود بسیار راحت‌تر از سایر نماها است اما باید برای انجام آن باید چند نکته را مدنظر قرار دهید که آنها را شرح می‌دهیم.

  • با توجه به آب‌وهوای منطقه موردنظر، نمای ترموود مناسب را انتخاب کنید.
  • انتخاب نمای ساختمان با نوع کاربری آن ارتباط مستقیم دارد.
  • برای طراحی نمای ساختمان، به اقلیم منطقه موردنظر توجه داشته باشید.
  • برای طراحی ساختمان خود، از یک طراح حرفه‌ای کمک بگیرید.

مزایای استفاده از چوب ترموود

درصورتی‌که از چوب ترموود در نمای ساختمان استفاده کنید، از مزایای زیر برخوردار می‌شوید.

  • دارای ثبات در دوام و ابعاد است.
  • به‌هیچ‌عنوان باکتری در این نوع چوب زنده نمی‌ماند.
  • بااینکه ظاهر آن بسیار ساده است اما زیبایی خاصی به نمای ساختمان می‌بخشد.
  • نمای ترموود قابلیت جدا شدن و جاگذاری در جاهای دیگر را دارد.
  • نمای چوبی ترمووود از خاصیت رنگ‌پذیری برخوردار است و می‌توان چند سال یک‌بار رنگ آن را تغییر داد.
  • می‌توان انواع برش‌های هلالی را روی تکه‌های ترموود اجرا کرد.
  • در برابر نفوذ حشرات از مقاومت بالایی برخوردار است.
  • یکی از ساده‌ترین روش‌های اجرا و طراحی نما، به اجرای نمای چوب اختصاص دارد.
  • به دلیل استفاده از روش‌های خاص در تولید ترموود، دارای قطعات صاف و یکدست است.
  • ترموود نسبت به چوب‌های معمولی طول عمر بیشتری دارد.
  • نمای ترموود در برابر انواع شرایط جوی، پایدار است.

معایب نمای ترموود

اجرای نمای چوب ترمووود بسیار راحت‌تر از سایر نماها است اما برای انجام آن باید چند نکته را مدنظر قرار دهید که آنها را شرح می‌دهیم.

  • با توجه به آب‌وهوای منطقه موردنظر، نمای ترموود مناسب را انتخاب کنید.
  • انتخاب نمای ساختمان با نوع کاربری آن ارتباط مستقیم دارد.
  • برای طراحی نمای ساختمان، به اقلیم منطقه موردنظر توجه داشته باشید.
  • برای طراحی ساختمان خود، از یک طراح حرفه‌ای کمک بگیرید.
نمای چوب ترموودنمای چوب ترموود


جمع‌بندی

یکی از جدیدترین نماهایی که برای ساختمان‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد، اجرای نمای چوب ترموود است. قطعات نمای چوبی درگذشته کیفیت و مقاومت لازم را نداشتند؛ اما فرایندهای خاصی که امروزه در تولید آنها مورداستفاده قرار می‌گیرد، کیفیت آنها را تا حد قابل قبولی بالا برده است.

کلام پایانی 

اگر به دنبال یک مرکز مورد اعتماد برای طراحی و اجرای نمای چوب ترموود و همچنین مشاوره و خرید چوب ترموود هستید، می توانید روی ما حساب کنید.شرکت بهساز نما متخصص طراحی و اجرای نمای خشک شامل اجرای نمای آجر خشک ، طراحی واجرای نرده شیشه ای ، اجرای لوور و یا شیدر آلومینیومی ، اجرای نمای فریم لس آهنی ، طراحی و اجرای سقف شیشه ای اسکای لایت ، ساخت پنجره های ترمال بریک ،اجرای نمای کرتین وال فیس کپ ، اجرای نمای سرامیک خشک،اجرای نمای کامپوزیت ،تولید ونصب صفحات استرچ متال ، اجرای نمای سنگ خشک ، اجرای نمای شیشه ای اسپایدر ،  طراحی واجرای نمای HPL ، اجرای نمای چوب ترموود ، اجرای نمای بتن اکسپوز ، نمای بتن جی اف آر سی و فروش اتصالات نمای خشک  بوده و جزء شرکتهای پیشتاز در این زمینه می باشد و به عنوان برترین شرکت طراح و مجری نمای خشک با بهره گیری از کادری مجرب، ماهر و متعهد با نهایت افتخار و احترام در خدمت شما می باشد ، و همچنین برای دریافت اطلاعات فنی می‌توانید از سایت شرکت به نشانی https://behsaznama.ir بازدید کرده و یا جهت گرفتن مشاوره با شماره‌های 09022142028-  09122142028 با ما در  تماس باشید.ید.