
نمای اچ پی ال (HPL) چیست ؟
یکی از روشهای بسیار مدرن طراحی و اجرای نما، نمای HPL است. در این نوع از نمای ساختمان، از ورق و یا پانلهای اچ پی ال استفاده میکنند. ورقهای اچ پی ال، در صنعت نمای ساختمان، یکی از پیشروترین محصولات به شمار میروند. پانل اچ پی ال، در حقیقت یکی از مناسبترین گزینهها برای استفاده عمودی و یا افقی در ساختمانها در نماهای مختلف کلاسیک و مدرن است.
این محصولات به راحتی برش میخورند و میتوان آنها را به صورت عمودی و یا افقی و یا حتی در کنار یکدیگر و یا به صورت شیروانی، در نماهای مختلف مورد استفاده قرار داد. در این مقاله قصد داریم به ارائه مطالبی در زمینه نمای HPL بپردازیم و برخی از ویژگیها و مزایای طراحی و اجرای نمای اچ پی ال را بیان کنیم.
فیلم آموزشی نصب اچ پی ال hpl به روش پرچ توسط شرکا بهساز نما
اچ پی ال چیست؟
اچ پی ال در واقع به نوعی از پانلهای تزئینی گفته میشود که در ابعاد و اندازههای مختلفی وجود دارند و ضخامتهای آنها نیز بسیار متنوع است. پانلهای اچ پی ال از لایههای مختلف کاغذ کرافت به وجود آمدهاند.
در فرایند تولید پانلهای اچ پی ال، لایههای کاغذ کرافت و روکش پانل، با استفاده از رزینهای ترموست، آغشته میگردند و سپس تحت دما و فشار بالایی قرار میگیرند تا ورقهایی بسیار متراکم با ساختاری کاملا یکپارچه به وجود آید. دوام و مقاومت بسیار بالای این پانلها باعث میشود تا در صنعت ساختمان سازی به ویژه در فرآیند طراحی نما از این محصولات استفاده شود.
ویژگیها و مزایای طراحی و اجرای نمای اچ پی ال
ورقها و یا پانلهای اچ پی ال به دلیل داشتن برخی از ویژگیها و مزایا، پوشش بسیار مناسبی برای اجرای نمای خارجی ساختمانها محسوب میشوند.

مقاومت بالا و استحکام قابل توجه
این نوع از مصالح میتوانند در برابر هر گونه رطوبت محیط، آب، بخار و… مقاومت قابل توجهی از خود نشان دهند. چراکه تراکم آنها بسیار بالا است. این محصولات به حالت ورقه ورقه در نمیآیند و امکان ترک خوردگی آنها نیز بسیار کم و یا غیر ممکن است. در صورتی که پانلهای اچ پی ال را در آب غوطهور سازید، کمتر از ۶ درصد از رطوبت را جذب خود خواهند کرد. از طرف دیگر، میزان افزایش ضخامت ناشی از جذب آب در این محصولات، نیز بسیار کم خواهد بود. در حالت کلی، این میزان چیزی کمتر از ده درصد گزارش شده است.
این پانلها، در برابر دما، حرارت و اسیدهای ضعیف نیز مقاوم هستند. بنابراین با اجرای نمای HPL نگرانی در شرایط بارش بارانهای اسیدی نخواهید داشت. چرا که در ساختار آنها از چسب رزین ملامین استفاده شده و این چسبها در سطح لایههای ورقهای اچ پی ال به کار گرفته شدهاند. این محصولات استحکام بسیار بالاتری نسبت به دیگر متریالهای ساختمانی دارند. لذا دوام و ماندگاری و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خود را حفظ میکنند.
مقاومت بسیار بالای حرارتی این پنلها از دیگر ویژگیهای آنها است که باعث شده طراحی و اجرای نمای اچ پی ال افزایش قابل توجهی پیدا کند و محبوبیت و طرفداران زیادی هم داشته باشد. این محصولات در شرایط آتش سوزی، مشتعل نمیگردند.
در صورتی که در فرآیند طراحی و تولید و همچنین آغشته سازی لایههای کاغذ کرافت از رزینهای صد در صد خالص استفاده شده باشد، ورقهای اچ پی ال به وجود آمده در مواقع مواجه شدن با آتش، تنها دود خواهند کرد. این ورقها در برابر شوکهای حرارتی نیز مقاومت قابل توجهی دارند و این امکان و قابلیت را دارند که دمای خشک محیط را تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد تحمل نمایند.
این محصولات در برابر حرارت ناشی از سیگار نیز محصولاتی بسیار مقاوم به شمار میروند. مقاومت در برابر جریان الکتریسیته یکی دیگر از ویژگیهای ورقهای اچ پی ال است. چراکه در فرآیند تولید این ورقها از چسب رزین فنولیک استفاده شده است.

تنوع رنگی، آنتی باکتریال بودن
ورقهای اچ پی ال، تنوع رنگی بسیار بالایی دارند و لذا برای به کارگیری در نمای یک سازه خلاقانه بسیار مناسبند. از دیگر ویژگیهای این پنلها میتوان به خاصیت آنتی باکتریال بودن آنها اشاره کرد. لذا با اجرای نمای HPL نیازی به نظافت و نگهداری خاصی نخواهید داشت.
تنوع رنگی، آنتی باکتریال بودن
از جمله موارد کاربرد نمای ورق کامپوزیت میتوان به اصلیترین کاربرد آنها که شامل موارد زیر است اشاره کرد:
- مناسب بودن نمای ورق کامپوزیت برای نماهای بیرونی ساختمانهایی اعم از ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری.
- مناسب بودن استفاده از این نماها در دکوراسیونهای داخلی ساختمانها به جهت پوششی برای دیوارها و سقفهای منازل و یا محیطهای تجاری.
- قابلیت استفاده در انواع بیلبوردها همچون بیلبوردهای فروشگاهی یا مغازهها.
- امکان استفاده از نمای ورق کامپوزیت در بخشهایی همچون دیوارهای تونل و پایانهها وجود دارد.
- قابلیت استفاده از این نماها در بدنه و نمای ماشین آلات صنعتی
همانطور که اشاره شد امروزه نمای ورق کامپوزیت دارای مصارف مختلف بوده و کاربردهایی متنوع در بخشهایی مجزا دارند، به همین دلیل هزینههایی که برای نمای کامپوزیتی در نظر گرفته میشود اعم از نوع ورق کامپوزیت، پروفیلهایی که در شاسی مورد استفاده قرار میگیرند و در نهایت هزینه نصب ورقهای کامپوزیت میتوانند در تفاوت قیمت این نماها دخیل باشند.
اکثر معماران در حال حاضر، طراحی و اجرای نمای کامپوزیت را به جهت کنترل حرارت، کنترل نور مستقیم خورشید و یا تهویه ساختمان استفاده میکنند. زمینه طراحی و اجرای نماهای مدرن به دلیل کاربردهای مختلف و محبوبیت بالایی که امروزه دارند بیشتر از سایر نماها مورد استفاده قرار میگیرند.
خش ناپذیری
در فرآیند تولید پانلهای اچ پی ال از لایههای ملامینه استفاده شده است. همین عامل نیز سبب شده تا این محصولات، مقاومت بسیار بالایی در برابر هرگونه خش پذیری داشته باشند و از جمله صفحات خش ناپذیر به شمار روند.
از آنجایی که این پانلها دچار آسیبهایی از قبیل خش نمیشوند و منافذی بر روی سطح آنها ایجاد نمیگردد، بنابراین این امکان را دارید که به راحتی آنها را تمیز کنید. از طرف دیگر عدم وجود خش و یا هر گونه آلودگی و منفذ در سطح این محصولات، موجب میشود تا نمای ساختمان شما براقیت بالایی داشته باشد و زیباتر به نظر برسد.
مقاومت مکانیکی و خاصیت ارتجاعی
مقاومت بسیار بالای مکانیکی یکی دیگر از ویژگیهای ورقها یا پانلهای اچ پی ال است. این محصولات قابلیت ارتجاعی و انعطافپذیری بسیار خوبی هم دارند. مقاومت بالا و خاصیت ارتجاعی این صفحات، آنها را در برابر هر گونه ضربه محیط و یا فشارهای وارد شده مقاوم میسازد.
وزن سبک، نصب آسان
این محصولات ساختمانی، وزن بسیار کم و سبکی دارند. فرایند نصب و اجرای پانلهای اچ پی ال در نمای سازه، بسیار آسان است و با سرعت بسیار بالایی هم انجام میگیرد. برای نصب و اجرای نمای اچ پی ال نیازی به استفاده از کارگران اضافی نخواهید داشت.
طراحی و اجرای نمای اچ پی ال با استفاده از وسائل و ابزار راحت و آسان صورت میپذیرد. از طرف دیگر مراحل زیرسازی نمای ساختمان با استفاده از این روش، آسان و بدون دردسر است و هزینههای اضافی برای شما ایجاد نخواهد کرد.
روش های نصب HPL
الف -نصب به روش پرچ:
در این روش پنلهای HPL توسط پرچ بر روی زیرسازی که بر روی سازه اصلی نصب می شود.

ب- نصب به روش چسب:

ج- نصب به روش هنگ (Keil):

روش های نصب HPL

استفاده از ورقهای اچ پی ال برای طراحی نمای سازه، موجب میشود تا در مصرف هزینههای شما صرفهجویی بسیار زیادی اتفاق بیفتد. این ورقها، ضایعات بسیار کمی را به وجود میآورند و لذا محصولاتی کاملا مقرون به صرفه به شمار میروند.
پانلهای اچ پی ال، کیفیت رنگ بسیار بالایی دارند و لذا دچار آسیبهایی از قبیل برجستگی و یا محو شدن رنگ نمیشوند و در برابر گرد و خاک محیط، ظاهر خود را تغییر نمیدهند. نمای HPL را میتوانید در تمامی فصول سال، نصب و بهرهبرداری نمایید و یا در هر موقعیت و شرایط آب و هوایی و بدون هیچ گونه محدودیتی، به کار گیرید.
طراحی و اجرای نمای HPL تخصص ما، نیاز شما!
باید گفت که در زمینه طراحی و اجرای نمای HPL و همچنین تهیه اتصالات زیرسازی نمای خشک ، کیفیت محصول حرف اول را می زند، بنابراین توصیه می شود که اجرای نمای HPL و همچنین مونتاژ و نصب HPL را به متخصصین امر یعنی شرکتهای مجری نمای خشک سپرده و از محصولات با کیفیت در این زمینه استفاده کنید تا نتایج دلخواه حاصل شود.
اگر به دنبال یک مرکز مورد اعتماد برای طراحی و اجرای نمای HPL و همچنین مشاوره خرید HPL هستید، می توانید روی کمک ما حساب کنید. شرکت بهساز نما متخصص طراحی و اجرای نمای خشک شامل اجرای نمای آجرخشک ، طراحی واجرای نرده شیشه ای ، اجرای لوور و یا شیدر آلومینیومی ، اجرای نمای فریم لس آهنی ، طراحی و اجرای سقف شیشه ای اسکای لایت ، ساخت پنجره های ترمال بریک ،اجرای نمای کرتین وال فیس کپ ، اجرای نمای سرامیک خشک،اجرای نمای کامپوزیت ،تولید ونصب صفحات استرچ متال ، اجرای نمای سنگ خشک ، اجرای نمای شیشه ای اسپایدر ، طراحی واجرای نمای HPL ، اجرای نمای چوب ترموود ، اجرای نمای بتن اکسپوز ، نمای بتن جی اف آر سی و فروش اتصالات نمای خشک بوده و جزء شرکتهای پیشتاز در این زمینه می باشد و به عنوان برترین شرکت طراح و مجری نمای خشک با بهره گیری از کادری مجرب، ماهر و متعهد با نهایت افتخار و احترام در خدمت شما می باشد ، و همچنین برای دریافت اطلاعات فنی میتوانید از سایت شرکت به نشانی https://behsaznama.ir بازدید کرده و یا جهت گرفتن مشاوره با شمارههای 09022142028- 09122142028 با ما در تماس باشید.ید.