مقدمه
امروزه در صنعت ساخت سازه و ساختمان از انواع متریال با ویژگیهایی متفاوت استفاده میشود. با توجه به ارزش زمان و تعداد زیاد پروژههای ساخت و ساز، معماران و سازندگان ترجیح میدهند از متریالی استفاده کنند که در روند کار سرعت ایجاد کرده و در نهایت شاهد نتیجهای رضایتبخش باشند. در سال 1969 در کشور آلمان برای ساخت و ساز از متریالی تحت عنوان کامپوزیت و اجرای نمای کامپوزیت استفاده شد که با گذشت زمان به یکی از پرطرفدارترین مصالح مورد نیاز در اجرای نما تبدیل شد.
کامپوزیت چیست؟
کامپوزیت از چند ماده متفاوت تشکیل شده که از کیفیت و استحکام قابل توجهی برخوردار است. در تعریف کامپوزیت به ترکیبی از یک لایه پلاستیک پلی اورتان و دو ورق آلومینیومیگفته میشود که تحت فرایند اکستروژن به یکدیگر چفت شده یا در اصطلاح پرس میشوند.
نمای کامپوزیت چیست؟
از کامپوزیت جهت ساخت نمای ساختمان و سازههای مختلف استفاده میشود که میتوانیم آن را نما کامپوزیت بنامیم. مواد تشکیلدهنده این نما مواد پلیمری همچون رزین و متریالی مانند کربن، فیبر شیشه یا آرامید هستند. اصلیترین دلیل استفاده و اجرای نمای کامپوزیت، انعطافپذیر بودن آن و همچنین کیفیت و استحکام در برابر حرارت و خوردگی است.
اجرای نمای کامپوزیت و کاربرد آن
اجرای نمای کامپوزیت مزایای متعددی دارد و معمولا در صنعت ساختمانسازی از آن استفاده میشود. به عنوان مثال کاربرد این نما را میتوانیم در ساخت کشتی، ساخت سد، درب و پنجره، ساخت سقف و کف برای ساختمان، پنل دیواری و… مشاهده کنیم. در نمای کامپوزیت مصالحی مانند چوب یا فلز حذف شده و کامپوزیت جایگزین آنها میشود.
در اجرای نمای کامپوزیت شما میتوانید با توجه به سلیقه و ایدهای که در ذهن دارید از رنگهای مختلف استفاده کنید. همچنین با توجه به انعطافپذیر بودن این مصالح، امکان سفارشیسازی طرح نیز وجود دارد. یکی از ویژگیهای مهم در نمای کامپوزیت، ضخامت پایین آن بوده که روند ساخت سازه و بخشهایی مانند دیوار یا کف را آسانتر میکند. از نمای کامپوزیت جهت بازسازی ساختمان و دیوارهای کاذب نیز استفاده میشود.
قیمت اجرای هر متر مربع نمای کامپوزیت
قیمت و اجرای نمای کامپوزیت بر پایه واحد مترمربع اندازهگیری و محاسبه میشود. در حال حاضر شرکتهای مختلفی در این حوزه مشغول به فعالیت هستند که برای برآورد قیمت میتوانید با آنها تماس حاصل کنید. با این حال طبق آمارها اجرای هر مترمربع نمای کامپوزیت از حدود 180 هزار تومان شروع شده و تا 250 هزار تومان ادامه دارد.
نصب کامپوزیت به روش فیکس
برای تهیه ورق و اجرای نمای کامپوزیت شما به نقشه مکان مورد نظر احتیاج دارید. به این دلیل که ورقهای کامپوزیت باید بر اساس نقشه و طرح آماده شوند. در نمای کامپوزیت ابتدا سازههایی از جنس آلومینیوم و یا آهن بر روی سطح سقف، دیوار و… قرار میگیرد و در مرحله بعد کامپوزیت بر روی سازههای آلومینیومی سوار میشوند.
توجه داشته باشید که نمای کامپوزیت حتما به زیرسازی احتیاج داشته و در صورت عدم وجود زیرسازی، متخصصان از رول بولت استفاده میکنند. کامپوزیت توسط پیچ به سازه یا قاب فلزی متصل شده و در نهایت از نوارهای کامپوزیتی برای پوشاندن درزها استفاده میشود.
نحوه اتصال کامپوزیت
برای متصل کردن کامپوزیت به سازههای فلزی از پیچ یا پرچ استفاده میشود. در واقع کامپوزیتها به وسیله پیچ بر روی قاب فلزی نصب میشوند. همانطور که اشاره کردیم، به منظور عایقبندی نیز از نوارهای کامپوزیتی استفاده میشود.
مزایا و معایب نمای کامپوزیت
- دارای وزن بسیار سبک و سهولت در استفاده
- قابلیت فرمپذیری و منعطف
- عایق حرارتی و صوتی
- قابل شستشو
- مراحل نصب آسان و سرعت در اجرای نمای کامپوزیت
- ضد زلزله و ضد اشتعال
- در رنگهای متنوع
- مقاوم در برابر نفوذ آب به بخش زیرین نما
- قابلیت جداسازی یک کامپوزیت بدون آسیب رساندن به کامپوزیتهای دیگر
- استحکام و طول عمر بالا
هر متریال و مصالحی در کنار نقاط قوت، ضعفهایی نیز دارد که نمای کامپوزیت هم از این قاعده مستثنی نخواهد بود. در ادامه به معایب کامپوزیت توجه داشته باشید:
- قیمت بالا در اجرای نمای کامپوزیت
- قابلیت جذب گرد و غبار
- آسیبپذیر در برابر طوفان و بادهای شدید
- پایین بودن مقاومت در برابر ضربههای سخت
دیتیل اجرای نمای کامپوزیت
لازم به ذکر است که نمای کامپوزیت به سه روش متفاوت انجام میشود که در ادامه اشاره مختصری به آنها خواهیم داشت.
یکی از این روشها ریلی یا هنگ است که به وسیله پروفیل آلومینیومی انجام میشود. سرعت انجام کار در این روش بسیار بالا بوده و ورقها به شکل ریلی نصب شده و کنار یکدیگر قرار میگیرند. روش دیگر، ثابت یا فیکس است که در این روش ورق توسط پیچ به زیرساز متصل شده و هزینه نصب کمتری نیز دارد. زیوار یا HL یکی دیگر از روشهای نصب نما کامپوزیت بوده که از لحاظ استانداردسازی چندان مورد تایید قرار نگرفته است.
دیتیل نصب به روش فیکس دیتیل نصب به روش هنگ دیتیل نصب به روش HL
نکتهای که در اجرای نمای کامپوزیت باید به آن توجه داشته باشیم، مهارت در نصب و اجرای صحیح است. در واقع نصب این نما به تخصص و تجربه کافی احتیاج دارد و باید حتما توسط افرادی حرفهای انجام شود.
اجرای نمای خشک
نمای خشک یکی از جدیدترین روشهای ساخت نما بوده که به جای ملات از ابزاآلات در ساخت و ساز استفاده میشود. در این روش زمان بیشتری ذخیره شده و سرعت کار نیز افزایش پیدا میکند. از دیگر مزایای اجرای نمای خشک میتوانیم به قابلیت بازیافت مصالح، افزایش کیفیت کار، عدم وجود ضایعات، مقاومت در برابر تغییرات دمایی و… اشاره کنیم.
نمای خشک به مدلهای مختلفی دستهبندی میشود که یکی از آنها اجرای نمای سرامیک خشک است. در این روش از سرامیک پرسلان استفاده میشود. همچنین در این زمینه اجرای نمای کرتین وال نیز برای ساخت نمای ساختمان کاربرد دارد. کرتین وال نوعی نمای شیشهای است که بر روی سطح خارجی نمای ساختمان نصب میشود.
یکی دیگر از روشهای اجرایی نمای ساختمان، نمای جی اف آر سی بوده که مواد تشکیلدهنده آن ترکیبی از الیاف شیشه و ماسه سیلیسی است. این متریال مقاومت و طول عمر بالایی دارد. در آخر نیز به اجرای نمای سنگ خشک اشاره میکنیم که به طور کلی استفاده از سنگ در نمای ساختمان به دو حالت خشک و مرطوب انجام میشود.
شرکت مجری نمای کامپوزیت
همانطور که در بخشهای پیشین اشاره داشتیم، شرکتهای متعددی در این زمینه فعالیت دارند. با این حال بعضی از این مجموعهها نسبت به شرکتهای دیگر اعتبار و جایگاه بهتری داشته و مورد اعتماد مشتریان هستند. از بهترین شرکتهای مجری نمای کامپوزیت میتوانیم به گروه بهسازنما اشاره داشته باشیم. شرکت بهسازنما با بیش از 15 سال تجربه در زمینه اجرای نما با بهترین کیفیت و با استفاده از متریال جدید و متنوع، آماده ارائه خدمات به مشتریان گرامی است. در ضمن شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر از سایت شرکت بهساز نما به نشانی https://behsaznama.ir بازدید کرده و یا جهت گرفتن مشاوره با شمارههای 09022142028- 09122142028 با ما در تماس باشید.
دیدگاهتان را بنویسید