
یک نما که با بافت شهری خود ترکیب می شود یا برای جلب توجه برجسته می شود، داستان یک ساختمان را روایت می کند نمای ساختمان اولین جزء ساختمان است که مورد توجه افراد قرار می گیرد، بنابراین بهتر است در طراحی نما برای ساختمان های تجاری و مسکونی حساس باشید. که در این میان به نماهای کلاسیک ونماهای مدرن و خشک بر می خوریم که باید گفت در نمای کلاسیک با استفاده از ملات و به روش سنتی نصب نما انجام می شود و در روش مدرن با استفاده از اتصالات نمای خشک متریالهای مختلف بر روی نما نصب می شود .

اجرای نمای خشک ساختمان یکی از پروژه هایی است که امکان اجرای آن به روش های مختلف میسر است. تا بدین جا با نمای خشک ساختمان و مزایای بی نظیر آن آشنا شدیم. حال وقت آن فرا رسیده است که برویم سراغ اصل مطلب و به معرفی مختصر مزایای نمای خشک بپردازیم .
مزایا و ویژگی های نمای خشک :
1- کاهش زمان
با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان ، زمان نقش اساسی و بسیار مهمی را در این صنعت ایفا می نماید و روشهایی که توسط متخصصین ساختمان طراحی و پیشنهاد شده اند همگی با این فاکتور مهم سنجیده می شود .

2- هماهنگی رفتار مصالح در مقابل تغییرات دمایی
سال هاست که اجرای نما در داخل و خارج ساختمان توسط افراد فاقد آموزش های لازم با ملات ماسه و سیمان صورت می گیرد که جدای از تحمیل وزن بالایی به ساختمان که با توجه به اهمیت مقاوم بودن ساختمان ها در برابر نیروی زلزله و رابطه مستقیم نیروی جانبی زلزله با وزن ساختمان ها با توجه به متفاوت بودن ضریب انتقال حرارتی و همچنین متفاوت بودن میزان انبساط و انقباض بخش ملات پشت سنگ یا سرامیک و … نسبت به خود مصالح بیرونی نما و بخش سفت کاری موجود، می بینیم که با گذشت زمان نه چندان طولانی ، سنگها جدا شده و حتی اسکوپ های سیمی نیز از افتادن آنها جلوگیری نمی کند.
3- طراحی مهندسی و کاهش پرت مصالح
در این نمای خشک با توجه به طراحی فنی و مهندسی دقیق نما اعم از زیرسازی و طراحی دقیق ابعاد و پلاک های مورد نظر برای هر پروژه با توجه به بازشوها ، ارتفاع ساختمان ، کاربری و دیگر موارد تأثیرگذار و امکان سفارش دقیق سنگها و مصالح مصرفی ضمن کاهش پرت و زمان اجرا ، تأثیر بسزایی بر کیفیت اجرا باقی خواهد گذارد
4- تولید صنعتی مصالح مصرفی
با تولید صنعتی مقاطع و اتصالات نمای خشک اعم از پروفیل های آهنی، آلومینیومی یا گالوانیزه و استیل و همچنین مصالح رویه نما ،قطعا امکان خطای انسانی در بخش های مختلف اعم از درصد اختلاط ملات و … به شدت کاهش خواهد یافت و لذا تاثیربسزایی بر افزایش کیفیت خواهد داشت.
5- قابلیت تنظیم و رگلاژ
یکی از مشکلاتی که در روش های سنتی معمولاً شاهد هستیم ، ایجاد درزهای غیر همسطح است که بعد از دوغاب ریزی بدلیل جابجایی سنگ و غیره و خارج شدن از رگلاژ اولیه صورت می گیرد و معمولاً هم بدون تخریب قابل اصلاح نیست ولی در روش های پیاده سازی نمای خشک بدلیل آنکه در اجرا از مواد سخت شونده ) ملات ( استفاده نمی شودو از متریال نمای خشک استفاده می شود می توان در حین اجرا و حتی پس از اتمام کار به سادگی نسبت به رگلاژ خطاهای احتمالی حتی در حد میلیمتر اقدام نمود و حتی طی سال های بهره برداری نیز امکان جابجایی و اصلاح تک تک سنگ ها یا سرامیک ها و … فراهم می باشد .
6- کاهش هزینه ترمیم ، افزایش عمر مفید و امکان بازیافت مصالح
توجه به این نکته ضروری است که نماهای معمولی بعد از چند سال قطعاً نیازمند ترمیم و ایجاد گیرداری مجدد می باشد لیکن در اجرای نماها ی خشک، با توجه به استفاده ازانواع سیستم های نمای خشک، با گذشت زمان نیازی به ترمیم و هزینه نگهداری نمی باشد و درصورت آسیب دیدگی ، هر کدام از پلاک ها قابل اصلاح و تعویض می باشد و نیاز به تخریب یا اصلاح کلی نیست .

اجزای سیستم نمای خشک
- فضای خالی : جهت اتلاف انرژی و تهویه و برای جلوگیری از ورود رطوبت به داخل ساختمان، ، فضایی خالی بین نما و عایق در نظر گرفته می شود.
- عایق حرارتی : در این حالت با استفاده از انواع عایقها که یا به صورت مستقل و یا به صورت اتصالات به صورت یک لایه عایق حرارتی را به زیر کار، یعنی دیوار اصلی ساختمان متصل می شود.
- چهارچوب نگهدارنده : در اجرای انواع سیستم های نمای خشک بسته به نوع نما که اجرای نمای سرامیک خشک،اجرای نمای سنگ خشک ،اجرای نمای کرتین وال ، اجرای نمای بتن اکسپوزو اجرای نمای کامپوزیت باشد چهارچوب نگهدارنده آن که آهنی و یا آلومینیومی است متفاوت می باشد .
- مصالح نما و اتصالات : برای مصالح نما از هر گونه مصالحی که قابلیت اجرا به صورت خشک دارند از جمله سنگ، ورق کامپوزیت، ترمووود، سرامیک خشک پرسلانی، شیشه، کاشی، آجرهای سفالین و … و با استفاده از اتصالات نمای خشک می توان بهره برد.

مزایای اجرای کردن نمای خشک
- کاهش بار مرده وارده
- مقاومت در برابر تغییرات دما
- امکان بازیافت و استفاده دوباره از مصالح نمای خشک
- سرعت بالادر اجرای نما
- کیفیت و زیبایی بالا در نتیجه نهایی
- کم کردن پرت مصالح با توجه به اجرای مهندسی
- مقاومت در برابر تغییرات دما و محیط
- قابلیت نصب در ساختمان های با ارتفاع متوسط و بلند
- کاهش اتلاف انرژی
- عدم داشتن ضایعات ساخت و ساز و سروصدا
- نگهداری آسان و تعمیر بدون آسیب به سایر قسمت های نما
- پیشگیری از تابش مستقیم آفتاب و قطرات باران به دیوار اصلی ساختمان
- بالا بودن ایمنی نسبت به روش ملاتی(بخصوص در ساختمان های مرتفع)
- ایجاد تهویه در دیواره ساختمان و در نتیجه خروج رطوبت
معایب پیاده سازی نمای خشک در مقایسه با روش سنتی آنقدر ناچیز است که می توان از آن چشم پوشی نمود. بدین ترتیب می توان سیستم نمای خشک را به عنوان بهترین روش اجرای نما معرفی کرد .
انواع نمای خشک با توجه به نوع متریال :

1-اجرای نمای خشک آجری
نمای خشک آجری یکی از کاربردی ترین و محبوب ترین انواع نما خشک ساختمان است. البته استفاده از این نما تنها به بخش بیرونی ساختمان محدود نبوده و در نما سازی داخلی نیز استفاده می شود . مزایای بی نظیر این نما در در کنار ایده آل و مقرون به صرفه بودن قیمت اجرای آجر خشک، این نما را به گزینه ای مناسب برای اجرا تبدیل نموده است.
جالب و در عین حال لازم است بدانید که اجرای نمای خشک آجر همچون سایر مصالح استفاده شده در نما خشک ساختمان بدون نیاز به ملات سیمانی صورت می پذیرد. گفتنی است که در این نما نیز همچون سایر انواع نماهای ساختمان مجری نمای خشک آجرهای نما را با به کارگیری اتصالات نمای خشک به ساختمان متصل می نماید . وزن ناچیز، نصب سریع و ساده، تنوع رنگ، مقاومت در برابر شرایط جوی مختلف و… از مهم ترین مزایای نما خشک آجری هستند.
2- اجرای نمای سنگ خشک
احرای نمای سنگ خشک یکی دیگر از محبوب ترین انواع نما خشک ساختمان است که بدون استفاده از ملات سیمانی و دوغاب و تنها با به کارگیری پیچ و مهره فلزی قابل اجرا است. سنگ های استفاده شده در اجرای این نما سنگ ضخامت قابل توجهی داشته و از همین رو ماندگاری و دوام بالایی دارند. قیمت اجرای این بسیار مقرون به صرفه بوده و سرعت اجرای آن بسیار بالا است.
گفتنی است که هوای قرار گرفته بین سنگ و دیواره ساختمان در این روش درست مانند یک عایق حرارتی عمل کرده و از هدر رفتن انرژی جلوگیری به عمل می آورد. همچنین فضای ایجاد شده بین سنگ و جداره ساختمان در روش نام برده مانع از ترک خوردگی سنگ و شکستن آن در اثر تغییرات آب و هوایی می شود. البته باید توجه داشته باشید که کار اجرای نما خشک سنگ را به یک شرکت کاربلد که مجری نمای خشک بوده و نیروهای آن در دوره های آموزش نصب نمای خشک شرکت کرده اند؛ بسپارید.
3-اجرای سرامیک خشک
اجرای سرامیک خشک که از آن تحت عنوان سرامیک پرسلانی نیز یاد می شود، یکی از کاربردی ترین مصالحی است که در اجرای نما خشک ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. اگر به دنبال یک روش با کیفیت، دارای طول عمر و ماندگاری بالا و قیمت مناسب هستید، نما خشک سرامیک که با همکاری شرکت مجری نمای خشک و اجرای مناسب می تواند گزینه ای بسیار ایده آل برای شما باشد .
در این نمای خشک سرامیک نیز همچون سایر نماهای خشکی که پیش تر به معرفی آن ها پرداختیم، نیازی به استفاده از ملات نیست. در این روش هم کلیه اتصالات نمای خشک مورد استفاده به صورت مکانیکی صورت می پذیرند. اگر سرامیک خشک را از نزدیک دیده باشید، حتما محو زیبایی آن شده اید. نمای به روز این دسته از مصالح آن ها را به گزینه ای طلایی برای استفاده در نما خشک ساختمان تبدیل کرده است.
نما خشک سرامیک مزایای متعدد و متنوعی دارد. این مزایا دست به دست یکدیگر داده و بر محبوبیت بی حد و اندازه این روش نما افزودند. می پرسید چه مزایایی؟! خدمتتان عرض خواهیم کرد!
مقاومت بالا در برابر حرارت و پوسیدگی
استحکام فوق العاده
دوام و ماندگاری طولانی مدت
سرعت اجرای بی نظیر
زیبایی و جذابیت چشم نواز
4-نمای خشک بتن اکسپوز (Exposed Concrete)
اجرای بتن اکسپوز در حقیقت دیوار پوشهای بتنی است که از سیمان، سنگدانه ،پلیمر ،فیلر ، روان کننده ها ،پلیمر ، الیاف (میکرو و ماکرو) و مش تشکیل شده است . پس از اختلاط مواد مذکور آن را در قالب ریخته و تولید می شود .
این قطعات بتنی نما از جمله بادوام ترین مصالح در نماسازی داخلی و خارجی است که میان معماران دارای محبوبیت بسیاری است. در یک سازه بتنی علاوه بر استجکام زیبایی نیز اهمیت دارد که بستگی به طراحی نمای داخلی و یا خارجی دارد و پنلهای بتنی اکسپوز نیاز مهندسان معمار و طراح را در زمینه های ایجاد نماهای مدرن روز فراهم می آورد . پنلهای بتین اکسپوز صرفه جویی در هزینه ها و زیبایی بصری خاصی در پروژه ها ایجاد کرده است و شرکتهای مجری نمای خشک می توانند این متریال را در طراحی های خود استفاده نمایند .

قیمت اجرای نمای خشک ؟
در هزینه تمام شده نمای خشک پارامتر های مختلفی تاثیر گذار هستند که مهم ترین آنها عبارتند از :
- نوع سازه ساختمانی )اسکلت فلزی یا بتنی)
- ارتفاع ساختمان
- نوع مصالح انتخابی برای سطح نما (سرامیک ،سنگ ، چوب و شیشه و…)
- نوع سیستم مورد استفاده برای نصب نما (سیستم نصب نمایان یا غیر نمایان)
- ابعاد مصالح رویه و میزان برشکاری مورد نیاز
- موقعیت جغرافیایی پروژه
- شکل معماری نما
[…] اگر فکر میکنید سنگ استفاده شده در اجرای نمای خشک سنگ همان سنگ معمولی موجود در بازار است، باید خدمتتان عرض کنیم که اشتباه میکنید. سنگهای استفاده شده در این روشِ نمایِ خشکِ ساختمان در مقایسه با سنگهایی که برای نمای ساختمان به روش تَر به کار گرفته میشوند، از ضخامت قابل توجهتری برخوردار هستند. میدانید دلیل استفاده از چنین سنگ هایی در اجرای نمای سنگ خشک چیست؟ […]
[…] انواع نمای خشک ساختمان […]
[…] انواع نمای خشک ساختمان […]