
مهندسی نما چیست و چرا اهمیت دارد؟
درباره مهندسی نما چه می دانید؟ اصلا از اهمیت این مفهوم مطلع هستید؟!
همان طور که در جریان هستید، اکثر قریب به اتفاق مردم یک ساختمان را با نمای آن قضاوت می کنند. اگر فکر می کنید نمای ساختمان تنها یک پوسته زیباست که هیجان بینندگان را بر می انگیزد، سخت در اشتباه هستید. چرا که نما فراتر از این چیزهاست. این عنصر که یکی از اصلی ترین عناصر ساختمان های موفق محسوب می شود، علاوه بر جنبه زیبایی شناختی، تعیین کننده بُعد عملکردی ساختمان نیز هست.
فیلم آموزشی مراحل اجرای نمای خشک توسط شرکت بهساز نما
مهندسی نما در بستر خود یک رشته کاربردی تلقی می شود. بی شک بارها و بارها در دفاتر شرکت های مهندسی با بخشی تحت عنوان مهندسی نما رو به رو شده اید. آیا می توانید تعریف جامعی برای این مفهوم ارائه دهید؟!
هنر و دانش حل مسائل زیبایی شناختی، ساختاری و زیست محیطی با هدف دستیابی به پوسته ای زیبا و تاثیرگذار برای ساختمان ها را مهندسی نما می گویند. کاری که مهندس نما انجام می دهد، بسیار فراتر و پیچیده تر از مهارتی است که یک معمار، مهندس سازه یا مهندس مکانیک از آن برخوردار است. کسی می تواند یک مهندس نمای موفق باشد که ضمن بهره مندی از طیفی گسترده از مهارت ها و تجربه ها، قادر به درک رفتار نما بوده و طراحی، ساخت و نصب آن را بهتر، کارآمدتر و جامع تر از هر فرد دیگری با هر توانایی و تخصصی انجام دهد!

وظایف مهندسان نما
اهمیت مهندسی نما بر هیچ کس پوشیده نیست. مهندسان نما در زمینه معماری، سازه و کالبد ساختمان خبره هستند. همین موضوع موجب شده است که این افراد بهترین و کاربلدترین مشاوران برای ارائه مشاوره در زمینه طیف گسترده ای از مصالح، سیستم ها و انواع عملکردها باشند. این دسته از افراد عمدتا در ابتدای مسیر به کسب اطلاعاتی درباره انواع نماهای ساختمان روی می آورند. سپس تخصص خود را در یک جنبه خاص انتخاب نموده و به فعالیت در همان حیطه می پردازند. مهندسین نمایی که بر کالبد پوسته ساختمان تاکید نموده و از مهارت هایشان در مدل سازی تحلیل سازه ای استفاده می کنند، نمونه ای بارز از این افراد هستند.
روکش های فلزی، کرتین وال، سنگ، کامپوزیت، شیشه، نمای پانچ متال، نمای اچ پی ال و… همه و همه از جمله مهم ترین مصالحی هستند که در اجرای نمای بیرونی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. مهندسان نما به بررسی عملکرد این مصالح و سیستم ها از جنبه های گوناگونی همچون جنبه های زیر می پردازند:
- آب و هوا
- رفتار سازه ای
- تعامل با سازه اولیه
- کسب و یا از دست دادن حرارت توسط نمای ساختمان
- راندمان انرژی
- راحتی و آسایش ساکنان
- تهویه
- سایبان
- دوام و پایداری
- پذیرش نور طبیعی
- رفتار پوسته در مقابل آتش
- ایمنی و سرویس دهی
- امنیت
- عملکرد آکوستیکی
- قابلیت ساخت و نگهداری
- …
مصالحی که پیش تر مورد اشاره قرار گرفتند، از جمله مصالحی هستند که استفاده از آن ها در اجرای نمای خشک ساختمان بسیار مرسوم می باشد. با اجرای نمای خشک ساختمان آشنایی دارید؟!

آشنایی مختصر و مفید با نمای خشک ساختمان
نمای خشک یکی از محبوب ترین و متداول ترین نماهای امروزی است که در اجرای آن به جای استفاده از ملات سیمانی و دوغاب، از مصالح، اتصالات و یراق آلات مخصوص استفاده می کنند. اجرای نمای سرامیک خشک که این روزها طرفداران بیشماری دارد، از آن دسته روشهای نمای خشک ساختمان است که مصالح به کار گرفته شده در اجرای آن سرامیک پرسلانی میباشد. اجرای نمای کرتین وال، اجرای نمای کامپوزیت و اجرای نمای جی اف آر سی GFRC از دیگر روش های اجرای نمای خشک ساختمان محسوب می شوند که این روزها بیش از روش های اجرای نمای تر طرفدار دارند. مصالح استفاده شده در اجرای نمای کرتین وال؛ شیشه، مصالح به کار گرفته شده در اجرای نمای کامپوزیت؛ کامپوزیت مخصوص و مصالح لازم برای اجرای نمای جی اف آر سی GFRC؛ کامپوزیت جی اف آر سی می باشد.
به ساز نما برترین طراح و مجری تخصصی انواع نمای خشک در ایران است. با به ساز نما بهترین ها از آنِ شماست!

طراحی نمای ساختمان؛ هنر دستان توانمند مهندس نماست!
مهندسی نمای ساختمان از آن دسته تخصص ها و مشاغلی است که جای خالی اش کار بسیاری از ساختمان سازان را لَنگ می کند! پوسته ساختمان یکی از مهم ترین فاکتورهایی است که ساختمان را به یک عنصر شهری موفق تبدیل می سازد. پوسته ساختمان که بیرونی ترین لایه آن محسوب می شود، ساختمان را به شهر متصل می کند.
مهندس نما هنگام مهندسی پوسته یا به اصطلاح نمای ساختمان علاوه بر انجام فعالیت های مربوط به طراحی جزییات و دیتیل مهندسی نما با هدف کاهش مصرف انرژی و خلق محیطی قابل سکونت، امن و راحت؛ تمام تلاشش را به کار می گیرد که الزامات معماری و زیبایی شناسی پروژه را نیز محقق سازد. جالب است بدانید که خدمات مهندسی نما تنها به همین موارد ختم نمی شود. مهندسان در هنگام ارائه خدمات مهندسی نما و محاسبه نما عوامل متعددی همچون موقعیت ساختمان، کاربری ساختمان، هدف عملیاتی سازنده، مصالح پیشنهادی و… را نیز مد نظر قرار میدهند. بدین ترتیب عملیات مهندسی نما موفق به ابداع راه حل هایی خواهد شد که به فراهم سازی تهویه طبیعی نمای ساختمان منجر خواهد شد.
نقش مهندسی نما در ایمنی ساخت و ساز و تاثیر مهندسی نما از منظر ایمنی و معماری پایدار غیر قابل انکار است. این در حالی است که اهمیت مهندسی نما در طراحی عملکردی نمای ساختمان نیز نه بر کارفرمایان و نه بر مهندسان پوشیده نیست.

شرکت بهساز نما نیز بواسطه ۱۲ سال تجربه در طراحی و مهندسی نمای ساختمان، و دارا بودن از تیم تخصصی در زمینه طراحی نما که از تجربیاتی در زمینه سیستمهای پیچیده نما برای ساختمانهای مرتفع، و بسیار بلند برخوردار است ومی تواند بهترین توصیههای ممکن را به سازندگان و معماران ارائه دهد .
در ضمن شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر از سایت شرکت بهساز نما به نشانی https://behsaznama.ir بازدید کرده و یا جهت گرفتن مشاوره با شمارههای 09022142028- 09122142028 با ما در تماس باشید.
دیدگاهتان را بنویسید