آشنایی مختصر و مفید با نمای استرچ متال
نمای استرچ متال که از آن تحت عنوان نمای اکسپندد متال نیز یاد می کنند، یکی از محبوب ترین انواع نماهای دو رویه ساختمان است. این نمای زیبا و پرطرفدار را گاها به عنوان نمای رویی و گاهی نیز به عنوان نمای دوم مورد استفاده قرار می دهند.
نمای استرچ متال یکی از روش های اجرای نمای خشک ساختمان محسوب می شود. با روش های اجرای نمای خشک ساختمان آشنا هستید؟! اصلا می دانید نمای خشک چگونه نمایی است؟!
فیلم آموزشی مراحل تولید پنل فلزی استرچ متال توسط شرکت بهساز نما
آشنایی با نمای خشک ساختمان و محبوب ترین روش های اجرای آن
نمای خشک یکی از مدرن ترین و پرطرفدارترین نماهای امروزی است که برای اتصال اجزای آن به بدنه سازه به جای استفاده از ملات سیمانی و دوغاب، از یراق آلات مخصوص استفاده می کنند. اجرای نمای سرامیک خشک یکی از انواع نمای خشک ساختمان محسوب می شود. در روش اجرای نمای سرامیک خشک؛ سرامیک های پرسلانی را با استفاده از یراق آلات مخصوص به بدنه ساختمان وصل می کنند. اجرای نمای کرتین وال یکی دیگر از بی نظیرترین روش های اجرای نمای خشک ساختمان به شمار می آید. در اجرای نمای کرتین وال که جزء محبوب ترین نماهای شیشه ای است، شیشه های نما را با به کارگیری اتصالات خاص به بدنه سازه متصل می نمایند.
اجرای نمای جی اف آر سی GFRC و اجرای نمای کامپوزیت از دیگر روش های اجرای نمای خشک هستند که طرفداران بی شماری دارند. در اجرای نمای جی اف آر سی GFRC کامپوزیت های GFRC و در اجرای نمای کامپوزیت، کامپوزیت های مخصوص را توسط یراق آلات مخصوص به بدنه ساختمان وصل می کنند.
حال که با نمای خشک و پرطرفدارترین روش های اجرای آن آشنا شدیم، برمی گردیم سر اصل مطلب و به بررسی نمای استرچ متال و ویژگی های آن می پردازیم.
نمای استرچ متال چیست؟
می پرسید نما استرچ متال یا نمای اکسپندد متال چیست؟!
نمای استرچ متال (اکسپندد متال) نمایی مشابه نمای پانچ متال است که در اجرای آن از پانل های استرچ متال بهره می گیرند. پانل های استرچ متال یا به اصطلاح پانل های اکسپندد متال صفحات و ورق هایی فلزی هستند که در ساخت آن ها از متریال گوناگون بهره می گیرند. متریالی از قبیل آهن، مس، برنج، استیل و آلومینیوم. استرچ متال آلومینیومی یکی از پرفروش ترین انواع ورق استرچ متال موجود در بازار است که استفاده از آن در اجرای نمای استرچ متال بسیار مرسوم می باشد.
ورق های فلزی نام برده را داخل دستگاه CNC قرار داده، طی فرآیندی به طور همزمان دچار انبساط، کشش و برش کرده و در نهایت پانل های سه بعدی استرچ متال را تولید می کنند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که انبساط و کشش ورق های فلزی موجبات کاهش وزن و افزایش استحکام آن ها را فراهم می سازد.
ممکن است این سوال ذهنتان را به خود درگیر کرده باشد که تفاوت پانچ متال و استرچ متال چیست؟
تا بدین جا دانستیم که پانل های استرچ متال ورق هایی فلزی و کششی هستند. این در حالی است که پانل های پانچ متال ورق هایی فلزی هستند که پانچ شده اند. این اصلی ترین تفاوت میان پانچ متال و استرچ متال است.
گفتنی است که ضخامت پانل های استرچ متال بین 2/0 تا 6 میلی متر و ابعاد آن ها از 6*4 تا 75*200 متغیر است. امکان تغییر این ابعاد بنا به درخواست کارفرما میسر می باشد.
مزایا و معایب نمای استرچ متال
همان طور که در جریان هستید، امروزه پای متریال مدرن بسیاری به صنعت ساختمان سازی باز شده است. متریالی که با ویژگی های شگفت انگیز و قابلیت های بی نظیر خود توانسته اند جای خود را در میان پروژه های مختلف پیدا کنند. بی شک نمای استرچ متال نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با بهره مندی از ویژگی های مختلف، توانسته است به یکی از محبوب ترین نماهای امروزی تبدیل شود. در ادامه مهم ترین دلایل محبوبیت این نمای مدرن را به اختصار مورد بررسی قرار می دهیم:
ورق های استرچ متال ورق هایی مشبک و سوراخ دار هستند که نور و جریان هوا را به خوبی از خود عبور می دهند. این موضوع موجب شده است که طراحی و اجرای نمای استرچ متال تهویه مناسب ساختمان را در پی داشته باشد.
نمای استرچ متال دارای قابلیت طراحی با اشکال متنوع در طرح ها و سایزهای مختلف می باشد. در صورتی که پیمانکاران و مجریان نما به طراحی و اجرای نمای استرچ متال بپردازند، زمینه پیاده سازی طرح هایی خلاقانه و نوآورانه در ظاهر سازه را مهیا ساخته اند.
ورق های فلزی استرچ متال در مقایسه با نمونه های مشابه خود از ضایعات فلزی کمتری برخوردار هستند. این موضوع موجب کاهش هزینه های طراحی و اجرای نمای استرچ متال شده و بر محبوبیت آن افزوده است.
از دیگر مزایای نمای استرچ متال می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- وزن سبک
- جا به جایی ساده و بی دردسر
- مقاومت عالی
- اجرا و نصب سریع و ساده
- قابلیت نورپردازی ویژه
- آفتاب گیر بودن
- …
معایب نمای استرچ متال در مقایسه با مزایای اعجاب انگیز آن بسیار ناچیز بوده و از همین رو قابل چشمپوشی می باشد!
قیمت و عوامل موثر بر آن
آیا قصد خرید استرچ متال برای اجرای نمای اکسپندد متال را دارید و از همین رو به فکر اطلاع از قیمت استرچ متال هستید؟ اگر چنین است، باید خدمتتان عرض کنیم که عوامل متعدد و متنوعی وجود دارند که قیمت این محصول را تحت تاثیر قرار می دهند. ضخامت ورق و ابعاد آن از جمله مهم ترین این عوامل محسوب می شوند.
برای اطلاع از قیمت ورق اکسپندد متال می توانید موضوع را با مراکز تولید کننده اکسپندد متال یا مراکز فروش استرچ متال در میان بگذارید. فرقی نمی کند سقف استرچ متال مد نظرتان است یا نمای بیرونی یا…! به هر حال استرچ متال یکی از مقرون به صرفه ترین گزینه هایی است که برای اجرای یک نمای به یاد ماندنی پیش رو دارید.
روش نصب اکسپندد متال
روش نصب فیکس :
در روش فیکس ، اکسپندد متال بر روی آکس قوطی عمودی مستقیما پیچ میشود. شایان ذکر است که در نصب سیستم فیکس با فرمهای مختلف اکسپندد متال روبرو هستیم .
روش نصب هنگ :
در این روش ، استرچ متال بر روی قوطی عمودی بوسیله چکمه ایه ایجاد شده در کنار اکسپندد متال متصل میشود.
این روش دقیقا مانند روش نصب هنگینگ در نصب ورق کامپوزیت میباشد.
در این روش با توجه به وجود اتصالات چکمه ای ، قابلیت های رگلاژ نما بیشتر میشود.
کلام پایانی
شرکت بهساز نما متخصص طراحی و اجرای نمای خشک از جمله تولید ونصب صفحات استرچ متال بوده و جزء شرکتهای پیشتاز در این زمینه می باشد و به عنوان برترین شرکت طراح و مجری نمای خشک با بهره گیری از کادری مجرب، ماهر و متعهد با نهایت افتخار و احترام در خدمت شما می باشد ، و همچنین برای دریافت اطلاعات فنی میتوانید از سایت شرکت به نشانی www.behsaznama.com بازدید کرده و یا جهت گرفتن مشاوره با شمارههای 09022142028- 09122142028 با ما در تماس باشید.
دیدگاهتان را بنویسید