
نمای بیرونی هر ساختمان نسبت به درون آن اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا بیشترافراد در ابتدا ظاهر ساختمان را میبینند؛ به همین دلیل نمای ساختمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است . درگذشته اهمیت کمتری بهظاهر ساختمان داده میشد و بیشتر از آجر یا سیمان برای پوشش آنها استفاده میکردند.
اجرای نمای چوب ترمووود یکی از پرطرفدارترین روش های اجرای نمای مدرن ساختمان در دنیای امروزی است. بسیاری از طراحان و مهندسان که به دنبال یک نمای مقاوم و زیبا می گردند، چوب ترمووود را به عنوان برترین گزینه موجود انتخاب کردند . در گذشته بسیار دوراستفاده از چوب در ساختمان سازی مرسوم بوده است. مدت زمان زیادی گذشت تا انسان ها متوجه شدند حرارت دادن به چوب موجبات افزایش دوام و ماندگاری آن را فراهم می سازد و می توانند این چوب را بر روی نما استفاده کنند . همین موضوع پای ترمووود را به بازار باز کرد. می دانید ترمووود چیست؟!
آیا می دانید چگونه چوب ترمووود تهیه می شود
ترمووود که از آن تحت عنوان چوب ترمو نیز یاد می شود، چوب اولیه ای است که به مدت 50 الی 100 ساعت در دمای حدود 180 درجه سانتی گراد حرارت دیده است. در هنگام اجرایی کردن این پروسه اکسیژن موجود در محیط را از بین برده و با این کار از سوختن چوب جلوگیری به عمل می آورند. این حرارت کلیه باکتری ها و حشرات موجود در چوب را نابود کرده و بدین ترتیب مانع از پوسیدگی آن شده و بر طول عمر و ماندگاری اش می افزاید.
در حال حاضر ترمووود یکی از محبوب ترین و کاربردی ترین انواع چوب از نظر تعداد کثیری از مصرف کنندگان است. هرچه از تناسب قیمت و کیفیت این محصول برایتان بگوییم، حق مطلب را ادا نکرده ایم. اگر فکر می کنید مزایای چوب ترمو تنها به همین موارد ختم می شود، سخت در اشتباهید. به عنوان نمونه هایی دیگر از مهم ترین ویژگی های این محصول می توان موارد زیر را برشمرد:
- مقاومت در برابر پوسیدگی
- کارایی فوق العاده
- بافت طبیعی و خالص
- عایق بودن
- نگهداری ساده و بی دردسر
- امکان شستشو
- …
اکنون که به طور مختصر و مفید با چوب ترمو آشنا شدیم، وقت آن فرا رسیده است که به معرفی نمای ترمو و ویژگی های آن بپردازیم.

نحوه نصب چوب ترموود
اجرای نمای چوب ترمووود روی سطوح مختلفی مانند سیمان قابل انجام است؛ اما باید زیرسازیهای موردنیاز برای آن انجام شود. برای فیکس کردن قطعههای چوب، باید از میخ یا پیچ استفاده کرد. در استفاده از میخ باید دقت کنید که میخ کاملا کوبیده شود و از سطح چوب بالاتر نباشد. البته دقت کنید که بههیچوجه بهصورت بیرویه با استفاده از چکش به سطح ترموود ضربه نزنید.
درصورتیکه برای اتصال قطعات روی سطح موردنظر از پیچ استفاده میکنید، باید حتما جنس آن استیل ضدزنگ باشد. در نصب قطعات باید به تعداد میخ یا پیچهای مورداستفاده توجه کنید؛ این تعداد به ابعاد قطعه موردنظر بستگی دارد. بهعنوانمثال برای نصب یک قطعه با عرض بیشتر از 12.5 سانتیمتر باید حدود 22 قطعه پیچ یا میخ استفاده کرد.


نکات مهم در نصب چوب ترموود
*** برای سطوح عمودی مانند نمای ساختمان (GLADDING) :
۱- زیرسازی ابتدایی کامل شاقول باشد.
۲- اجرای زیرسازی چوبی عمود بر جهت نصب الوارهای نهایی باشد.
۳- زیرسازی ها کاملا ریسمانی و بدون برآمدگی و گودی و در فواصل حدود 50 الی 60 سانتی متری نصب شوند.
۴- ضخامت چوب زیرسازی حداقل 3سانتی متر در نظر گرفته شود.
۵- در گوشه ها از فارسی بر کردن چوب (برش زاویه دار) خودداری شود.
*** برای سطوح افقی مانند کفپوشهای خارجی(DECKING) :
۱- زیرسازی ابتدایی کاملا تراز باشد.
۲- نقاطی از چوب زیرسازی جهت زه کشی منفصل باشد.
۳- در سطوح شیب دار از تصحیح کننده های شیب استفاده گردد.
۴- ضخامت چوب زیرسازی حداقل 4 سانتی متردر نظر گرفته شده و در فواصل حدود 40 سانتی متر نصب گردند.
نمای ترمو چیست؟
نمای ترمو چوب یکی از رایج ترین روش های اجرای نمای خشک است. همان طور که می دانید، در اجرای نمای خشک به جای استفاده از ملات سیمانی و دوغاب از یراق آلات و اتصالات فلزی مخصوص استفاده می کنند. اجرای نمای سرامیک خشک یکی از محبوب ترین روش های نمای خشک است. در اجرای نمای سرامیک خشک، سرامیک های پرسلانی را با استفاده از یراق آلات خاص به بدنه سازه وصل می کنند. اجرای نمای کامپوزیت هم درست همین گونه است. در روش اجرای نمای کامپوزیت که یکی از پرطرفدارترین روش های اجرای نمای مدرن است، کامپوزیت های موجود را با به کارگیری اتصالات مخصوص به بدنه ساختمان متصل می نماید. اجرای نمای جی اف آر سی GFRC یکی دیگر از روش های اجرای نمای مدرن است. متریال مورد استفاده در اجرای نمای جی اف آر سی GFRC کامپوزیت جی اف آر سی می باشد.
متریال استفاده شده در طراحی و اجرای نمای ترمو که یکی از کارآمدترین روش های اجرای نمای خشک ساختمان است، چوب ترمو یا همان ترمووود می باشد. جنس این چوب عمدتا از پوست درختان کاج است. اگر دقت کرده باشید، چوب درختان کاج دارای حلقه هایی است که روایتگر سن درخت هستند. این قسمت از چوب را در زیرسازی مورد استفاده قرار می دهند. می دانید چرا؟!
این بخش از چوب درخت کاج در مقایسه با سایر بخش ها نرم تر است. از همین رو ترجیح می دهند آن را در زیرسازی نما به کار بگیرند. سطح محکم تر و مقاوم تر را نیز در مجاورت شرایط جوی نامساعد و آسیب های احتمالی قرار می دهند. با این کار مقاومت ترمووود تا حد قابل توجهی افزایش پیدا می کند.

مزایای استفاده از چوب ترموود
درصورتیکه از چوب ترموود در نمای ساختمان استفاده کنید، از مزایای زیر برخوردار میشوید.
- دارای ثبات در دوام و ابعاد است.
- بههیچعنوان باکتری در این نوع چوب زنده نمیماند.
- بااینکه ظاهر آن بسیار ساده است اما زیبایی خاصی به نمای ساختمان میبخشد.
- نمای ترموود قابلیت جدا شدن و جاگذاری در جاهای دیگر را دارد.
- نمای چوبی ترمووود از خاصیت رنگپذیری برخوردار است و میتوان چند سال یکبار رنگ آن را تغییر داد.
- میتوان انواع برشهای هلالی را روی تکههای ترموود اجرا کرد.
- در برابر نفوذ حشرات از مقاومت بالایی برخوردار است.
- یکی از سادهترین روشهای اجرا و طراحی نما، به اجرای نمای چوب اختصاص دارد.
- به دلیل استفاده از روشهای خاص در تولید ترموود، دارای قطعات صاف و یکدست است.
- ترموود نسبت به چوبهای معمولی طول عمر بیشتری دارد.
- نمای ترموود در برابر انواع شرایط جوی، پایدار است.
معایب نمای ترموود
هر یک از مصالحی که برای نمای ساختمان خود استفاده کنید علاوه بر مزایا، دارای تعدادی معایب است. اجرای نمای چوب نیز دارای تعدادی عیب است که در ادامه آنها را معرفی میکنیم.
- برای تهیه این نوع نما به برش درخت نیاز است.
- تهیه ترموود باکیفیت با صرف هزینه زیاد همراه است.
- وجود گره در ساختار چوب ممکن است برای همه موردپسند نباشد.
- ترموود در برابر اشعه فرابنفش تا حدودی آسیبپذیر میشود.
نمای چوب ترمو


قیمت اجرای نمای چوب ترمووود
عوامل متعدد و متنوعی وجود دارند که قیمت نمای ترمووود را تحت تاثیر قرار می دهند. از همین رو نمی توان تعیین کرد که قیمت نمای چوبی ویلا یا نمای چوبی ساختمان های دیگر به طور دقیق چقدر است. از جمله مهم ترین عوامل اثرگذار بر این هزینه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نوع چوب
- متراژ سطح مورد نظر
- متریال استفاده شده
- مدت زمان اجرا
- پانل های چوبی
- …

کلام پایانی
یکی از جدیدترین و زیباترین نماهایی که برای ساختمانها مورداستفاده قرار میگیرد، اجرای نمای چوب ترموود است. قطعات نمای چوبی درگذشته کیفیت و مقاومت لازم را نداشتند؛ اما فرایندهای خاصی که امروزه در تولید آنها مورداستفاده قرار میگیرد، کیفیت آنها را تا حد قابل قبولی بالا برده است.شرکت بهساز نما متخصص طراحی و اجرای نمای خشک شامل طراحی – ساخت و اجرای نمای کرتین وال یونیتایز ، اجرای نمای آجرخشک ، طراحی واجرای نرده شیشه ای ، اجرای لوور و یا شیدر آلومینیومی ، اجرای نمای فریم لس آهنی ، طراحی و اجرای سقف شیشه ای اسکای لایت ، ساخت پنجره های ترمال بریک ،اجرای نمای کرتین وال فیس کپ ، اجرای نمای سرامیک خشک،اجرای نمای کامپوزیت ،تولید ونصب صفحات استرچ متال ، اجرای نمای سنگ خشک ، اجرای نمای شیشه ای اسپایدر ، طراحی واجرای نمای HPL ، اجرای نمای چوب ترمووود ، اجرای نمای بتن اکسپوز ، نمای بتن جی اف آر سی و فروش اتصالات نمای خشک بوده و جزء شرکتهای پیشتاز در این زمینه می باشد و به عنوان برترین شرکت طراح و مجری نمای خشک با بهره گیری از کادری مجرب، ماهر و متعهد با نهایت افتخار و احترام در خدمت شما می باشد ، و همچنین برای دریافت اطلاعات فنی میتوانید از سایت شرکت به نشانی https://behsaznama.ir بازدید کرده و یا جهت گرفتن مشاوره با شمارههای 09022142028- 09122142028 با ما در تماس باشید.
دیدگاهتان را بنویسید