
مقدمه
اگر به ساختمانهای موجود در بلوارها و خیابانها دقت کنید، متوجه میشوید که اولین چیز در مشاهده این سازهها، نما و ظاهر آن است که نظر ما را به خود جلب میکند. امروزه در سراسر دنیا، صنعت ساخت و ساز و نمای ساختمانها پیشرفت چشمگیری داشته و معماران بیش از پیش به جذابیت نمای سازهها اهمیت میدهند. در حال حاضر متخصصین در این حوزه روشهای قدیمی را کنار گذاشته و از راهکارهای مدرن و کاربردی برای ایجاد نمای زیبا استفاده میکنند. یکی از این روشهای متفاوت، نمای جی اف آر سی (GFRC) است که در این مطلب به معرفی آن خواهیم پرداخت.
نمای جی اف آر سی GFRC چیست؟
جی اف آر سی نوعی نمای خشک است که بر پایه بتن ساخته شده و مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع این نما ترکیبی از بتن و الیاف شیشه یا فایبرگلاس است که از مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت، آب و رطوبت برخوردار است. نمای جی اف آر سی همچون دیگر نماهای خشک به آسانی نصب شده و از اتلاف انرژی به شکل قابل توجهی جلوگیری میکند.
یکی از مهمترین ویژگیهای این نمای خشک، مقاومت کششی آن بوده و همچنین تحت هیچ شرایطی دچار زنگزدگی نمیشود. شما در هر منطقه جغرافیایی که سکونت داشته باشید، میتوانید اجرای نمای خشک را بر روی سازهها انجام دهید. به این دلیل که جی اف آر سی با هر شرایط آب و هوایی سازگاری دارد.
قیمت جی اف آر سی
در خصوص قیمتگذاری اجرای نمای خشک، نمیتوانیم عدد ثابت و مشخصی را در نظر بگیریم. قیمت نمای جی اف آر سی با توجه به فاکتورهایی مانند طرح نما، ضخامت و ابعاد پانل، حجم کلی نما، روش اجرا و… بستگی دارد. با این حال قیمت این نمای خشک نسبت به نماهای دیگر کمی ارزانتر است.
پنل جی اف آر سی
پنلهای GFRC مقاومت و انعطافپذیری بسیاری بالایی دارند؛ به همین دلیل امروزه استفاده از آن منفعت و موارد کاربرد بیشتری نسبت به بتن معمولی دارد. در نصب و اجرای این پنل هیچگونه محدودیتی وجود ندارد و نصب آن با سرعتی بالا و بسیار آسان انجام میشود.
پنل جی اف آر سی در برابر حرارت، طوفان، سرما و گرما، زلزله و عوامل محیطی، مقاومت قابل توجهی از خود نشان داده است. همچنین از این پنل سبک و متراکم میتوانیم در ساخت نماهای داخلی نیز استفاده کنیم. تفاوتی نمیکند سطح پروژه شما به چه شکل طراحی شده باشد، پنل GFRC قابلیت نصب و اجرا بر روی سطوح مختلف را دارد.
مجری نمای جی اف آر سی در تهران
شرکت بهساز نما یکی از بهترین مجریان نصب و اجرای انواع نمای خشک در تهران بوده که 15 سال در این عرصه فعالیت مستمر داشته است. سپردن کار به دست کاردان در اجرای نمای ساختمانها و سازهها، اهمیت بسیاری دارد و نباید در انتخاب یک مجری توانمند سهلانگاری کرد. شرکت بهساز نما در بیش از 35 پروژه ساختمانسازی مشارکت داشته و هر سال بر تعداد مشتریان این مجموعه اضافه میشود. این شرکت پروژههای ساختمانی را از مرحله مشاوره تا مدیریت و اجرا تحت نظارت کامل دارد. شما میتوانید با اطمینان خاطر، اجرای نمای سرامیک خشک، اجرای نمای کامپوزیت، اجرای نمای سنگ خشک و اجرای نمای کرتین وال را به کارشناسان و متخصصان بهساز نما بسپارید.

تولید جی اف آر سی
پنل جی اف آر سی به روشهای مختلفی تولید میشود که در ادامه اشاره مختصری به آنها خواهیم داشت. یکی از روشهای اصلی تولید این نما، هنداسپری بوده که امکان تولید پنلها را در اندازههای مختلف فراهم میکند. در واقع برای تولید GFRC توسط این روش، محدودیتی وجود ندارد.
روش دیگر، پریمیکس است که نسبت به روش اسپری، ارزانتر بوده و با سرعت بیشتری انجام میشود. البته لازم به ذکر است در روش پریمیکس، امکان ساخت پنلهای خیلی بزرگ وجود ندارد و همچنین شما نمیتوانید برای ساخت طرحهای مختلف از این روش استفاده کنید. هزینه تولید این روش کمتر بوده اما به دلیل وجود محدودیتهای آن در ساخت، ممکن است طرفداران کمتری داشته باشد.
به طور کلی انتخاب روش تولید جی اف آر سی به کارفرما و معمارانی بستگی دارد که قصد سرمایهگذاری در پروژه را دارند.
قطعات پیشساخته GFRC
اجرای این نما به کمک قطعات و پنلهای پیشساخته انجام میشود. این قطعات وزن بسیار کمی داشته و باعث میشوند هنگام نصب فشار زیادی به بخش اصلی ساختمان وارد نشود. قطعات پیشساخته نمای جی اف آر سی در برابر خوردگی، سرمای شدید، آتش، ضربههای سخت و زلزله، مقاومت بسیار مطلوبی دارند. همچنین جابجایی و تعمیر این قطعات بسیار آسان بوده و از مقاومت کششی خوبی برخوردار هستند.
تفاوت GRC و GFRC
تنها تفاوت این دو نما در ترکیبات تشکیلدهنده آنهاست. در نمای جی آر سی، از سیمان تقویتشده استفاده میشود و در جی اف آر سی، سیمان تقویتشده به همراه الیاف شیشه به کار میرود جهت توضیحات بیشتر به سایت wikipedia مراجعه کنید.

دیتیل نصب جی اف آر سی
برای نصب نمای GFRC احتیاج به زیرساز یا زیرساخت داریم. در واقع یک زیرساز بر روی بخش اصلی نما نصب شده و سپس پروسه نصب نمای جی اف آر سی شروع میشود. همانطور که اشاره کردیم، برای اجرای این نما از قطعات پیشساخته و پنلها استفاده میشود. این قطعات به کمک روشهایی مانند جوش دادن یا پیچ و مهره به زیرساز متصل میشوند.
بسیاری از کارفرماها استفاده از چسب یا ملات را به اجرای خشک ترجیح میدهند. به همین جهت برای نصب قطعات و پنلها از چسبهایی مخصوص استفاده میکنند. همچنین این امکان نیز وجود دارد که از ملات سیمان برای نصب استفاده کنند.
از دیگر نکات مهم در نصب جی اف آر سی، باید به روش ریلگذاری اشاره کنیم. متخصصین با قرار دادن ریل، پنلها را بر روی سازه اصلی محکم کرده و به وضعیت ایمنی آن کمک میکنند.

کارخانه جی اف آر سی
در حال حاضر تولیدکنندگان مختلفی در صنعت اجرای نماهای ساختمان فعالیت دارند که تمامی پنلها و قطعات را در کارخانهها به مرحله تولید میرسانند. هنگام خرید و اجری نما باید به اعتبار تولیدکننده و مجهز بودن کارخانه توجه کرده و پروژه خود را به دست افرادی بسپارید که به روشهای نصب و اجرا کاملا تسلط داشته و تمامی مراحل را بر اساس اصول و استانداردها به سرانجام میرسانند.
نتیجه گیری و جمع بندی
در عصر حاضر، مدرنیته تاثیر خود را در تمام بخشها حتی صنعت ساخت و ساز نیز به نمایش گذاشته است. در سراسر جهان، معماران و کارفرماها دیگر از روشهای سنتی استقبال نمیکنند و به کمک نمای جی اف آر سی (GFRC) و دیگر سازههای مدرن، ساختمانها و برجهای باعظمت، جلوهای متفاوت و درخشان به شهرها بخشیدهاند و در این راستا شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر از سایت شرکت بهساز نما به نشانی https://behsaznama.ir بازدید کرده و یا جهت گرفتن مشاوره با شمارههای 09022142028- 09122142028 با ما در تماس باشید.
دیدگاهتان را بنویسید